Poštovani članovi, prijatelji i poštivatelji Fonograma,

Slijedom naših napora, razumijevanja uposlenika u relevantnim institucijama, te predstavnicima međunarodne zajednice zadužene za monitoring ove oblasti implementacije sprovedbe prava intelekualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini, konačno smo dobili licencu, odnosno dozvolu za upravljanjem prava proizvođaca fonograma u ovoj zemlji. Ovo predstavlja nastavak višedecenijske tradicije koja je u jednom trenutku zakazala vezano za niz okolnosti i nesretnih okolnosti od prije nekog vremena.

Na našu sreću, i na sreću svih zaintereserinah strana, konačno smo sastavili tim koji ima iskustvo, spremnost, volju i elan za konačno ostvarivanje prava proizvođaca fonograma u BiH, prava koja su dugi niz godina bila neglektirana, a od kojih de facto ovisi ogroman udio muzičke industrije.

U dokumentima na ovome web siteu naći ćete sve što vas pravno interesira, od dozvole izdate od strane instituta za intelektualno vlasništvo BiH do kolektvinih ugovora sa tarifama i pravima i obvezama svih uključenih strana.

Također, od 01.09.2016. godine svaka ce zainteresirana strana imati direktan pristup svome računu putem web stranice, odnosno će rad Fonograma biti, kao što je obećavano od početka, apsolutno transparentan i otvoren za sva pitanja, kritike, pohvale, prijedloge i tome slično.

Lijep pozdrav ,

Vas FONOGRAM

 

Categories: VIJESTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.